Search and Hit Enter

Malaita Project

Projecte en les Illes Salomó

Fa uns mesos la Fundació va participar en el projecte Malaita de les Illes Salomó. Un projecte solidari de desenvolupament sense ànim de lucre iniciat l’any 2010 en el Pacífic Sud – Oceania.

Una de les nostres primera accions com a fundació en el qual participem per desenvolupar dos punts fonamentals del nostre programa d’ajudes: El desenvolupament social mitjançant l’adquisició i instal·lació de tancs d’aigua per emmagatzemar aigua de pluja i l’educació gràcies a la realització de cursos gratuïts de serigrafia bàsica i tenyit de pareos a grups de dones.

En molts llocs de Malaita l’accés a l’aigua potable és complicat i molt restringit especialment en èpoques de sequera. En alguns poblats, aprovisionar-se d’aigua potable implica transportar cada dia a peu uns 6 quilòmetres els recipients on s’emmagatzema l’aigua per a les necessitats més bàsiques del dia a dia.

La instal·lació d’un tanc d’aigua que reculli aigua de pluja es tradueix en una substancial millora de les condicions de vida de les famílies que poden beneficiar-se del seu ús, tant a nivell d’alimentació com a nivell d’higiene.

Instal·lats i en Funcionament: 2011: Tanc d’aigua de 3000 litres en el poblat de Fote (centre de la illa). 2013/2014: Tanc d’aigua de 3000 litres en el poblat de Sindu (nord de la illa).

Els cursos de serigrafia bàsica i tenyit de pareos són una iniciativa de Wally Faleka (professor, artista local i membre del projecte) i van dirigits a grups de dones de diferents comunitats de la illa que ho sol·liciten. Es realitzen en el poblat de la comunitat que ho ha sol·licitat i tenen una durada de 2 a 4 dies.

En ells, les assistents aprenen les tècniques del tenyit i de la serigrafia para en un futur animar-se a vendre els seus propis dissenys al mercat de la capital de la illa. D’aquesta manera, poden aconseguir ingressos per poder cobrir necessitats bàsiques de les seves famílies i reben una gran dosi de motivació per organitzar-se i dur a terme un altre tipus d’iniciatives pròpies. A més, cada grup rep una donació inicial de pintures i material suficient per continuar amb l’activitat una vegada acabat el curs. També vam fer lliuraments d’ulleres de sol per ajudar a la població a revenir el sol abrasador de la illa en els poblats de Er er suli , Fo’ondo, One One.

El Projecte Malaita està finançat únicament mitjançant donacions i ajuda desinteressades està obert a qualsevol tipus de contribució que es destinen íntegrament als objectius marcats per a cada edició.

Estem molt contents amb els resultats obtinguts i esperem seguir ajudant-los en aquesta tasca tan bonica i necessària.