Search and Hit Enter

Et mirem al ulls : Raval

Visitem AEI RAVAL.

El passat 3 de Juny ens desplacem al barri Barceloní del Raval per seguir amb el projecte “et mirem als ulls” on ens esperaven 75 nens i nenes del Centre Obert del AEIRAVAL.

Iniciem la jornada amb una xerrada impartida per l’òptic solidari Javi Alcántara de l’òptica Bassol, del mateix barri del Raval. Javi va parlar sobre la importància d’una bona salut visual, dels indicadors i símptomes per detectar problemes visuals i va donar consells de prevenció de malalties de la visió.

Seguidament els expliquem el circuit que havíem preparats per fer una primera revisió per garbellar els casos necessaris de gabinet amb l’òptic.

Tots els nens i nenes van passar pel circuit de cribaje on revisem:

a) L’agudesa visual.
b) El refractómetro i Fronto en el cas de portar portes mala sort
c) I Visió del color i Visió binocular

Durant els cribajes visuals, vam poder veure els casos de nens i nenes que NO tenien la visió esperada i que posteriorment van ser revisats pels òptics, amb la finalitat de diferenciar si el problema visual era per falta de correcció òptica o per causa d’alguna patologia. En el cas de necessitar unes ulleres, determinem la correcció necessària per poder proporcionar-les-hi posteriorment totalment gratuïtes.

Preparem uns mostraris espectaculars amb les ulleres d’Ètnia Barcelona perquè cada nen i nena que necessités una muntura tingués l’oportunitat de triar la que més li agradés alhora que envíamos les prescripcions òptiques a Essilor , on van seleccionar les lents més adequades segons els paràmetres de cada cas a cost zero.

La xerrada, el circuit de cribaje i les revisions van ser realitzades per un equip format per estudiants i professors de la Facultat d’Òptica/Optometria de Terrassa , per òptics voluntaris de la Optica Bassol i voluntaris de l’empresa Ètnia Barcelona.

El lliurament de les ulleres una vegada graduades es va fer en l’Òptica Bassol per facilitar l’accés a les famílies.

REVISEM A UN TOTAL 72 NENS I NENES EN EDATS DE 5 A 16 ANYS I ES VAN TROBAR 30 CASOS NECESSARIS D’EQUIPAR-LOS AMB UNES ULLERES GRADUADES.
Gràcies a Javi Alcántara, òptic solidari de l’Òptica Bassol per la seva implicació i temps en el projecte i a tots els educadors, especialment al Director del centre Ignasi Sagalés

Gràcies a tots vosaltres vam poder fer realitat aquest projecte.
Per descomptat va ser una experiència meravellosa.