Search and Hit Enter

ESTIC MOLT MÉS TRANQUIL I PUC LLEGIR MÉS RÀPID – Mosaab Dourou, 12 anys

En Mosaab Dourou és un nen de 12 anys a què actualment estem ajudant a millorar la seva salut visual. Segons la família, feia més de 5 anys que en Mosaab es queixava de maldecaps freqüents i notava la visió borrosa. A l’escola evitava seure a prop de la pissarra i allunyava la vista del paper, tenia problemes de lectoescriptura i el seu rendiment en general no era molt bo. A més, aquests problemes s’havien traduït en una actitud massa activa i inquieta que li impedia seguir amb normalitat l’horari lectiu.

Després de repetides visites amb la Fundació Etnia Barcelona vam detectar una hipermetropia baixa que immediatament vam recomanar corregir amb l’ajuda de les nostres ulleres i altres cures de salut visual. A més, aquesta hipermetropia li havia provocat un altre tipus de dificultats com, per exemple, immaduresa de la percepció visual. Aquest problema li obstaculitzava complir els reptes acadèmics que se li presentaven, generant-li frustració.

Ara mateix portem un total de 6 sessions i hem observat millores. Així està experimentant Mosaab aquesta teràpia visual:

Com et vas adonar que tenies un problema visual? Perquè em feia molt mal el cap i els ulls.

Havies portat ulleres anteriorment? No, és la primera vegada que em poso ulleres i la veritat és que veig millor, ho veig tot molt més clar.

Què esperes d’aquesta teràpia? Espero millorar molt més del que ja ho estic fent ara.

 Estàs notant algun canvi en el teu dia a dia a l’escola? Si que noto canvis, estic més tranquil, llegeixo més ràpid i veig molt millor.

Estem veient com Mosaab ha millorat a l’escola, ja que ara pot seguir l’horari lectiu amb total normalitat, fins i tot està molt més tranquil. Ens conta que els maldecaps ara són esporàdics i ja pot enfocar millor la pissarra i el paper.

Encara que estem molt contents amb les millores, esperem que en finalitzar aquesta teràpia en Mosaab aconsegueixi eliminar completament els seus símptomes i haver millorat, encara més, el seu rendiment escolar i comportament.

Els processos de teràpia visual sempre porten  una millora en símptomes de tota mena: no només a nivell físic, sinó també social i d’aprenentatge en casos infantils. En general, els nens i nenes se senten més preparats per a aconseguir els objectius escolars i, fins i tot, podem veure canvis de comportament. Per exemple, nens molt introvertits que ara es socialitzen amb més facilitat o nens excessivament actius que ara són més tranquils i organitzats.

Volem destacar que en aquests casos la col·laboració de la família és primordial, ja que la teràpia consta d’una sèrie d’exercicis de progressió lenta i amb certa dificultat. I d’això, precisament, dependrà l’èxit de la teràpia. Com més col·laborin les famílies, millors resultats obtindrem.

Des de la Fundació volem agrair la col·laboració de la terapeuta visual Myriam Velasco Gallarda i al centre obert Sant Jaume -Fundació Carles Blanch de Badalona per la col·laboració i acompanyament a Mosaab Dourou.