Search and Hit Enter

PER FI PUC LLEGIR LA PISSARRA – Farah El Annout, 9 anys.

Vam conèixer a Farah al Centre Obert i d’esplai Bocins, que pertany a la Fundació Vinya, situat a l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona. Aquesta Fundació té com a objectiu atendre i acompanyar a menors i adults en situacions de risc social.

A Farah, de 9 anys, mai li havien revisat la visió, així que durant la nostra visita al Centre, li vam detectar una miopia alta a l’ull esquerre i una moderada al dret. Davant aquesta situació la vam derivar a la Fundación IMO, que col·labora amb nosaltres tractant tots aquells casos que requereixen l’ajuda d’un oftalmòleg especialitzat. Efectivament, ens van confirmar que la Farah tenia una miopia bastant greu i ens sap molt de greu que ningú abans s’adonés d’aquesta situació.

Gràcies a la teràpia proporcionada des de la nostra Fundació i els nostres col·laboradors, ara la Farah porta unes ulleres especials per al seu cas que li permeten veure amb claredat i pot estar més atenta en les classes, sense marejos ni maldecaps

Ella mateixa ens ho explica:

Havies notat alguna vegada que no veies bé? Sí, alguna vegada havia notat la visió borrosa.

Quan va ser la primera vegada que vas notar algun problema amb la visió? Quins van ser els símptomes i com et senties? A segon de primària m’asseia en l’última fila de classe, però com no veia la pissarra havia de copiar les anotacions del meu company. En veure’m així, la professora va parlar amb mi i em va canviar a primera fila per a poder veure millor. Veia borrós i les lletres se m’ajuntaven. A més, quan tancavem les llums per veure una pel·lícula a classe, em feia molt el cap i em marejava.

Com vas conèixer la Fundació Etnia Barcelona? Durant una classe de reforç a Fundació Vinya. Va ser el mateix dia que em van fer la meva primera revisió de la vista i em van detectar la miopia.

Com t’ha canviat la vida des que portes ulleres? Ara veig bé, puc llegir, faig millor els deures i fins i tot he tret millors notes! La veritat és que estic més atenta en classe perquè ara veig bé la pissarra i els maldecaps i marejos han desaparegut.

Què li diries a un altre nen o nena que estigui en una situació similar a la teva? Primer els preguntaria si han anat a l’oculista alguna vegada. De no ser així, els recomanaria que es visitessin amb la Fundació Etnia Barcelona perquè ells em van ajudar i poden ajudar-los a ells també.

Des de la Fundació Etnia Barcelona estem molt contents que la Farah per fi pugui seguir les classes amb normalitat i que el seu rendiment acadèmic hagi millorat.

Volem agrair especialment a la institució Vission for Life de Essilor per la seva col·laboració amb els nostres projectes, ja que a més de tenir una àmplia experiència en el sector òptic, el seu programa de filantropia busca accelerar iniciatives dirigides a reduir els problemes visuals. A més, Essilor ens proporciona de manera desinteressada totes les lents que necessitem per al projecte local “Et mirem als ulls”.

També volem agrair als nostres amics de la Fundació IMO, per tractar tots aquells casos en els quals es necessita un oftalmòleg especialitzat. En cada jornada de visites podem derivar entre 3 i 4 pacients. Moltes gràcies a IMO i a tots els voluntaris i col·laboradors per fer possible aquest projecte!