Search and Hit Enter

(Español) HOYA y la Fundación Etnia Barcelona te miran a los ojos

HOYA s’uneix al projecte de la Fundació Etnia Barcelona “Et mirem als ulls”, per a millorar la salut visual de nens i adolescents en situació de vulnerabilitat.

HOYA fa un pas més en la seva implicació per la societat. Aquesta vegada, ho farà al costat de la Fundació Etnia Barcelona en una acció tan important com destacada, amb l’objectiu de millorar la salut visual i, per tant, la qualitat de vida, de nens i adolescents en situació de vulnerabilitat, a la ciutat de Barcelona. El compromís de totes dues organitzacions per la millora i la conscienciació per la salut ocular ha configurat la sisena edició d’aquest projecte social, anomenat “Et mirem als ulls”. HOYA, líder mundial en la fabricació de lents oftàlmiques, col·laborarà amb la donació de les lents necessàries per a cadascun dels nens en els quals sigui detectat un error refractiu.

L’acció comptarà amb estudiants i professors voluntaris de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de l’Institut Salvador Seguí de Barcelona. Les accions es desenvolupen en diferents centres oberts de Barcelona i zona metropolitana. Els estudiants universitaris realitzaran els cribratges visuals, optometristes voluntaris prescriuran la solució òptica adaptada al seu diagnòstic i els alumnes del cicle formatiu en òptica s’encarregaran de realitzar el muntatge de les lents en les muntures aportades per Etnia Barcelona, completant tot el procés.

“Et mirem als ulls”, un projecte solidari per la salut visual

La Fundació Etnia Barcelona aposta per una iniciativa que se centra en la salut visual dels nens i nenes en situació de risc i vulnerabilitat a Catalunya. “Et mirem als ulls” neix el 2016 amb l’objectiu de conscienciar a la societat de l’important que és la cura de la visió infantil per a poder millorar la seva qualitat de vida i prevenir el fracàs escolar.

La detecció de qualsevol tipus de problema de visió durant l’edat escolar és clau per a un correcte desenvolupament físic i educatiu. A través d’aquesta iniciativa, la població infantil i adolescent pot obtenir un diagnòstic professional i tractaments de teràpies visuals que contribueixen al seu desenvolupament intel·lectual i personal.

Les accions es realitzen una vegada al mes a menors d’entre 6 i 17 anys en diferents centres públics de l’àrea metropolitana de Barcelona. En cada revisió es determina si el pacient necessita ulleres graduades per així poder proporcionar-les-hi de manera totalment gratuïta, tant la muntura per part d’ Etnia Barcelona com els vidres per part d’ HOYA. També se li oferirà un servei de teràpia visual i seguiment en cas de ser necessari.

Passat un termini de tres a quatre setmanes, les famílies poden recollir les ulleres que se’ls hagin prescrit als menors en l’òptica solidària més pròxima. D’aquesta manera, establiran una relació directa amb un òptic professional per a assegurar la seva correcta adaptació i garantia en cas de trencament o deterioració. Finalment, se’ls oferirà una futura revisió gratuïta per a detectar possibles canvis de graduació.

“Col·laborar en un projecte tan bonic i necessari com és ‘Et mirem als ulls’ és per a nosaltres una gran satisfacció. HOYA té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones a través d’una millor visió i per a això, investiguem i busquem les millors solucions en lents oftàlmiques amb base científica i la màxima qualitat. Aquesta col·laboració amb Ètnia Barcelona ens permet fer realitat aquest objectiu dotant a aquesta població vulnerable d’equipaments òptics que els ajuden a tenir una millor visió i qualitat de vida. La donació de lents oftàlmiques per part de FOIA és una cosa bàsica si volem contribuir a la societat, i portem fent-ho molts anys, dins del pla d’acció social de la companyia. L’edat escolar és clau en la detecció d’un error refractiu per a gestionar-lo a temps i en FOIA, invertim molts dels nostres recursos per a investigar i trobar les millors solucions oftàlmiques per a la població infantil, com és el cas de *MiYOSMART, la lent oftàlmica per a la gestió de la miopia infantil amb major evidència científica”, comenta Carolina Rodríguez, Eye Care Business Manager en HOYA Lens Ibèria.

L’acció social de HOYA juntament amb la Fundació Etnia Barcelona es suma a les nombroses col·laboracions que realitza l’empresa japonesa en donació de lents oftàlmiques, com la que precisament porta anys fent en el programa de Mirades Solidàries del Centre Universitari de la Visió de la UPC, atenent persones en risc d’exclusió social i proporcionant-los les lents oftàlmiques necessàries per a millorar la seva visió.

Sobre HOYA

Fundada en 1941 a Tòquio (el Japó), HOYA Corporation és una empresa mundial de tecnologia sanitària (“Med-Tech”) i un proveïdor líder d’alta tecnologia innovadora i productes mèdics. Les divisions i unitats de negoci de HOYA investiguen i desenvolupen productes utilitzats en el camp de la salut i de la tecnologia de la informació. En el camp de la salut, oferim productes mèdics com a lents oftàlmiques, endoscopis, lents de contacte i intraoculars, implants ortopèdics, dispositius quirúrgic-terapèutics i solucions de reprocessament i desinfecció de dispositius. En el camp de les tecnologies de la informació, subministrem productes com a lents i cristalls òptics, fotomàscares i peces en brut utilitzades en el procés de fabricació de dispositius semiconductors i LCD/OLED, solucions de text a veu, recursos humans i altres programes informàtics, així com components crítics per a les indústries de memòria massiva i emmagatzematge en el núvol. Amb més de 150 oficines i filials a tot el món, HOYA compta actualment amb una plantilla multinacional de 37.000 persones.

Sobre HOYA Vision Care

Durant més de 60 anys, FOIA Vision Care ha estat un líder apassionat i global en innovació de tecnologia òptica. Com a fabricant de lents oftàlmiques d’alta qualitat i alt rendiment, FOIA aspira contínuament a aportar les millors solucions possibles per a la cura de la visió als professionals de la visió i als seus pacients a tot el món. L’empresa subministra lents en 110 països amb una xarxa de més de 17.000 empleats i 43 laboratoris a tot el món.

Sobre la Fundació Etnia Barcelona

La Fundació Ètnia Barcelona és el projecte solidari d’Ètnia Barcelona que lluita pel dret a la vista a tot el món. Neix en 2016 amb l’objectiu de proporcionar accés a la salut visual i assistència a les famílies més vulnerables, millorant la seva visió i qualitat de vida.

Per a la Fundació Etnia Barcelona, rebre una atenció visual adequada i gratuïta forma part del dret a la salut de la infància. Per això, la seva missió és resoldre els problemes visuals en nens i nenes, perquè cada dia siguin menys gràcies a un correcte accés i seguiment de la seva salut visual.

D’altra banda, la Fundació Etnia Barcelona se centra en projectes de creació d’òptiques solidàries gestionades per dones en països en vies de desenvolupament, per a donar més servei a la comunitat local amb menys recursos i treballar, al mateix temps, en l’apoderament de la dona.