Search and Hit Enter

Et mirem als ulls : Viladecans

El passat 27 de Maig va començar la nostra marxa conjunta amb Vision for a Life i la Universitat de la Visió de Terrasa amb el projecte “et mirem als ulls” al poble de Viladecans.

Comencem amb les primeres revisions oculars de nens i nenes convocats pels centres oberts de Joves , Montserratina, Ca Palmer i Sant Jordi, tots del poble de Viladecans.

Iniciem el projecte amb una xerrada de sensibilització sobre la importància d’una bona salut visual, indicadors i símptomes per detectar problemes visuals i consells de prevenció de la visió.

Seguidament els vam donar una explicació de les estacions del circuit que havíem preparats per a ells per començar amb els cribaje.

Tots els nens i nenes van passar pel circuit de cribaje on revisem:

a) L’agudesa visual. b) El refactómetro i Fronto en el cas de portar portes mala sort c) I Visió del color i Visió binocular

Durant els cribajes visuals, vam poder veure aquells aquells nens i nenes que NO tenien la visió esperada pel que posteriorment van ser revisats pels òptics amb la finalitat de diferenciar si el problema visual era per falta de correcció òptica o per causa d’alguna patologia i en el cas de necessitar unes ulleres, determinem la correcció necessària per poder proporcionar-les-hi posteriorment totalment gratuïtes.

Els preparem uns mostraris espectaculars amb les ulleres d’Ètnia Barcelona perquè cada nen i nenes que necessitava unes muntures tingués l’opció de triar les que més els agradés i al seu temps vam recollir les prescripcions òptiques per procedir a l’enviament a Essilor on va seleccionar els lents més adequats segons els paràmetres de cada cas a cost zero.

La xerrada, el circuit de cribaje i les revisions les van realitzar un equip format per estudiants de la Facultat d’òptica/Optometria de Terrassa com a professors de la mateixa, 3 òptics voluntaris de Viladecans de les les òptiques Sant Jordi, Òptica Ronda i Òptica 2007 i voluntaris de l’empresa Ètnia Barcelona

El lliurament de les ulleres una vegada graduades les vam fer en les òptiques solidàries per tal de posar-los fàcil l’accés a les famílies.

Revisem a 56 nens i nenes d’entre 5 i 16 anys, trobem 20 casos necessaris d’equipar-los amb unes ulleres graduades.

Gràcies als òptics solidaris Belén, Verónica i Francesc per la vostra generositat i el vostre temps. A Olga i l’Ajuntament de Viladecans per la vostra implicació en el projecte, als educadors dels centres oberts que fan un treball meravellós. Gràcies a tots vosaltres vam poder fer realitat aquest projecte. Per descomptat va ser una experiència meravellosa.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.