Search and Hit Enter

Et mirem als ulls: La Mina

El projecte “Et mirem als ulls” va realitzar més de 100 revisions gratuïtes a la Mina, Barcelona.

El passat 2 de desembre va tenir lloc la tercera convocatòria del projecte “Et mirem als ulls” al Centre Obert de La Mina, a Barcelona.

Vam revisar 105 nens i nenes d’entre 5 i 16 anys, i en 31 casos va caldre equipar-los amb unes ulleres graduades.

Se’ls va revisar a tots l’agudesa visual, es van emprar el refractòmetre i el frontofocòmetre en cas que duguessin ulleres, i a banda es va comprovar la visió del color i la visió binocular.
Durant els cribratges visuals, es van detectar casos de nens i nenes que no tenien la visió esperada i que posteriorment van ser revisats pels òptics, amb l’objectiu d’identificar si el problema visual era per falta de correcció òptica o bé a causa d’alguna patologia. En aquells que necessitaven ulleres, es va determinar la correcció necessària per poder proporcionar-los més endavant unes ulleres totalment gratuitas.

Es van preparar mostraris amb les ulleres d’Etnia Barcelona, per tal que cada infant que necessités unes muntures tingués l’opció de triar les que més li agradessin; alhora, es van recollir les prescripcions òptiques per enviar-les a Essilor, i allà s’han seleccionat les lents més adequades segons els paràmetres de cada cas a cost zero.

Totes les revisions es van dur a terme per part d’un equip format per estudiants i professors de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa, tres òptics voluntaris de Barcelona i voluntaris de les empreses Etnia Barcelona i Essilor. L’entrega de les ulleres un cop graduades ja s’ha produït, gràcies a Òptica Fòrum de Barcelona.

El punt de partida d’aquest projecte és que tothom gaudeixi d’una bona visió, atès que és fonamental per a un desenvolupament físic i educatiu correcte especialment en nens i nenes.

Agraïments a l’equip d’estudiants de la facultat i als professors. Als òptics Maria, Ana i Ernesto. Al Miguel Ángel de l’Òptica Fòrum, a Coté, Marie i Ariadna (voluntàries d’Etnia Barcelona), a tots els educadors del centre i molt especialment al Jacobo i al Joan.
I al nostre fotògraf, Jordi Utset, per aquestes magnífiques fotos!